Hírek
Fejléc kép Tisztelt Siófok Polgárai

Ki igényelhet Siófok kártyát?

Siófok Kártyát Siófok város közigazgatási határán belül állandó lakóhellyel rendelkező természetes személy igényelhet. Amennyiben az Igénylő a 14. életévét még nem töltötte be, a Kártyaszerződés megkötéséhez törvényes képviselőjének írásbeli hozzájárulása szükséges. (14 év alatti személy kártyaigénylésére csak személyesen nyílik lehetőség a törvényes képviselő jelenlétében.)

Hogyan lehet hozzájutni az ÚJ Siófok kártyához?

Személyesen a Siófok Kártya Ügyfélszolgálatán (Polgármesteri Hivatal - Siófok, Fő tér 1.) válthatja ki kártyáját a fényképezés és a kártyaigénylő lap kitöltését, és aláírását követően. Valamint ezen a honlapon a Kártyaigénylés menüpont alatt igényelheti elektronikusan is a fényképe feltöltésével, az igénylés kitöltésével és feltételek elfogadásával. (elektronikus igénylés esetén e-mail címének megadása is kötelező) A kártya éves díját személyes rendelés esetén csekken, internetes rendelés esetén átutalással egyenlítheti ki. 14 éven aluli személy kártyaigénylésére csak személyesen törvényes képviselő jelenlétében nyílik lehetőség.   

Hogyan tudom a Siófok kártyával vásárolt kedvezményes parkoló bérletet használni?

Bérlet váltása esetén rendszámra szóló parkoló szelvényt kap az igénylő (mely tartalmazza az érvényessé idejét is), melyet a jármű ablakába kell jól látható módon kihelyezni, ez alapján tudja a parkoló ellenőr ellenőrizni, hogy a jármű bérlettel rendelkezik, azonban a parkolási jogosultság ellenőrzését az ellenőr a gépjármű rendszáma alapján teszi meg (és nem csupán a parkoló szelvény szemrevételezésével).

Mennyibe kerül a kártya?

A Siófok Kártya díja az első kiváltáskor bruttó 1 800 forint, melyért birtokosa 2 éven át használhatja a kártya nyújtotta szolgáltatásokat.
/A kártya postai átvétele esetén az ár további postaköltséggel terhelt./ 

Mikor kapom meg a kártyát?

A kártyát személyes igénylés esetén azonnal, internetes igénylés esetén a kártyadíj beérkezésétől számított 1 héten belül. 

Mikortól lehet igénybe venni a kedvezményeket?

A Siófok Kártya Program a siófoki állandó lakosoknak szóló sajátos kártyaprogram, mely folyamatosan bővülő szolgáltatásaival a napi kártyahasználat mellett a lakosság mindennapjai részévé válva a megtakarítások és az egyes városi szolgáltatások, funkcionalitások (pl.: parkolás, köztéri internet, stb..) igénybevételének eszközévé válik. A programhoz csatlakozott kereskedők, szolgáltatók, vendéglátók kedvezményeket nyújtanak annak érdekében, hogy a tudatosan vásárlók, fogyasztók őket, a Siófok Kártya Program tagjait részesítsék előnyben, a siófoki szolgáltatóknak forgalmat, a polgároknak megtakarítást realizálva. 

Meddig érvényes a kártya?

A kártya a kiváltástól számított 2 évig érvényes, melyet követően a kártya cseréje nem szükséges, csupán évente érvényesíteni kell a Siófok Kártya Ügyfélszolgálatán. 

Hogyan lehet használni a kártyát?

A kártyabirtokos minden esetben a fizetést megelőzően köteles jelezni a Siófok Kártya használatának szándékát! A kártya névre szóló és használata át nem ruházható. A kártya birtokosa a kedvezmény igénybevételekor köteles a kártyát felmutatni és a pénztáros kérésére azt átadni, aki a jogosultságot ellenőrizheti.

Hol használhatom a Siófok kártyámat?

A kártyát a „Siófok kártya elfogadóhely” emblémával ellátott szolgáltatóknál veheti igénybe kedvezmények és egyéb szolgáltatások érvényesítése céljából. Az elfogadóhelyek aktuális listája megtalálható a Siófok kártya ügyfélszolgálatán kifüggesztve és a www.siofokkartya.hu honlapon az elfogadóhelyek menüpont alatt.

Hogyan tudom a 80%-os parkolási bérlet kedvezményt igénybe venni?

Valamennyi érvényes Siófok kártyával rendelkező személy igényelhet kedvezményes parkoló-bérletet. A Kártyabirtokosnak a kártya kiváltásakor regisztrálnia kell azon gépjármű forgalmi rendszámát, melyre a kedvezményes parkolás lehetőségét, kedvezményes parkoló bérlet megváltását igénybe kívánja venni. Egy Siófok Kártyához kizárólag egyetlen gépjármű forgalmi rendszáma regisztrálható, és kizárólag erre a gépjárműre vehető igénybe az önkormányzati rendelet által biztosított kedvezmény. A gépjármű forgalmi rendszámának regisztrációját követően nincs szükség az üzembentartói/tulajdonosi dokumentumok bemutatására, és a kártyabirtokos olyan gépjárműre veheti igénybe a kedvezményt, melyet használ, nem szükséges, hogy a gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa legyen. Fontos, hogy azok kártya tulajdonosok, akik már rendelkeznek Siófok Kártyával, gondoskodjanak a gépjármű regisztrációról annak érdekében, hogy igénybe tudják venni a kártya biztosította kedvezményt.
A kedvezményes parkoló-bérleteket a Városőrségnél (Siófokon, a Kálmán Imre sétány és a Hock János sarkán, a Földhivatal alatt) ügyfélfogadási időben, személyesen lehet igényelni. A kérvényezőnek nincs más feladata, mint a Városőrségen bemutatni Siófok Kártyáját és regisztrálni annak a gépkocsinak a rendszámát, amire a parkolási kedvezményt igénybe kívánja venni. A regisztrációhoz a gépjármű forgalmi engedélyére és a tulajdonosi okmányokra sincs szükség, csak az érvényes Siófok Kártyára. A kártyabirtokos autósok a regisztrált rendszámot évente egyszer módosíthatják személyesen a Városőrségen.